Raheem Sterling Haberleri

Raheem Sterling, kariyerinde çok sayıda başarı kazanmış profesyonel bir futbolcudur. 2014 ‘Altın Boy’ ödülünü kazanan Raheem, genellikle harika bir yetenek olarak kabul edilir. FIFA Dünya Kupası 2014’te İngiltere’yi temsil etmek için ‘Queens Park Rangers F.C maçından sonra Raheem şimdiye kadar inanılmaz bir yolculuğa çıktı. Raheem’in spordaki geleceği, futbol kariyerine başlamadan önce tahmin edildi. 16 yaş altı, 17 yaş altı ve 21 yaş altı takımlar için oynadıktan sonra, Liverpool’u temsil etmeye devam etti ve forma için en skorerlerden biri olarak ortaya çıktı. Raheem, yaşıtlarının çoğundan daha yüksek bir net değere sahip en genç İngiliz futbolcu oldu. O da hızla en yüksek ücretli futbolcu oldu.

Raheem, 8 Aralık 1994’te Jamaika’da Raheem Shaquille Sterling’de doğdu. Annesiyle birlikte, beş yaşındayken Londra’ya taşındı. Raheem’in babası Jamaika’da kalmayı seçti. Raheem ve ailesi masraflarını yönetmek için birçok zorluğa maruz kaldı. Annesi bir şekilde her iki ucu da dengede tutmayı başardı. Raheem sekiz yaşına geldiğinde, babası Jamaika’da öldürüldü.

 

Raheem daha sonra Kuzeybatı Londra’daki Wembley’deki Copland Topluluk Okulu öğrencisi ve okulun futbol takımı için oynamaya başladı. Babasının ölümünden sonra, Raheem öfkesini ve hayal kırıklığını pozitif enerjiye dönüştürmeyi başardı ve futbol becerilerini geliştirmek için kanalize etti. Queens Park Rangers Futbol Kulübüne seçilmesi onun dönüm noktası oldu. Raheem resmen futbol kariyerine başlamaya hazırdı.

Raheem, Queens Park Rangers Futbol Kulübü için 2003’ten 2010’a kadar oynadı. Bu yedi yıllık süre, kariyerinin şekillendirilmesinde ona çok yardımcı oldu. Kulübün görev süresinin sonunda Raheem takımın yıldız oyuncusuydu. O zamana kadar, futbolcu keşifçilerinin ve oyunun efsanelerini içeren birçok kişinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Raheem birden fazla pozisyonda oynamasına rağmen, inanılmaz performanslarının çoğu doğal bir kanat oyuncusu olarak oynuyordu. Hızıyla ve düşük ağırlık merkezi ile hızla popüler oldu.

Şubat 2010’da Raheem, Liverpool ile sözleşme imzaladı ve başlangıçta 600.000 Euro teklif edildi. Daha sonra Liverpool koçu Rafael Benitez, Liverpool’un gençlik takımının maçlarının çoğunu oynaması koşuluyla ona daha fazla ödeme sözü verdi. Raheem ekibi için ilk maçını Hibernian F.C’ye karşı dostluk maçında yaptı. Ardından, Premier Academy League’de Aston Villa’ya karşı oynadı. Her iki maç da berabere bitti.

Raheem, Futbol Birliği Gençlik Kupası’nda oynarken Notts County F.C.’ye karşı ilk zaferini kaydetti. Birkaç önemli zaferden sonra Raheem, Liverpool’un üst düzey takımına terfi etti. Başlangıçta yedek oyuncu olarak oynadı. Üst düzey takım için attığı ilk gol, Bayer Leverkusen’e karşıydı. “Maçın ilk adamı” ödülünü 15 Eylül 2011’de takımının Sunderland’e karşı kazandığı maçın ardından sahip oldu.

Raheem, UEFA Avrupa Ligi’nde Young Boys takımı için seçildi. İyi oynadı ve Liverpool’a bir zafer kazandırdı. 20 Ekim’de Raheem, Liverpool için rekabetçi bir gol atan ikinci en genç oyuncu oldu.